Ανοιχτή Πρόσκληση ΚΟΑ σε όλους τους φορείς για να συμμετάσχουν στην 8 η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2022

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και των Μη-κυβερνητικών οργανώσεων που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό (αθλητισμός, εκπαίδευση, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση, νεολαία, εργασιακό περιβάλλον, διακινήσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κ.α.) για να συμμετάσχουν ως διοργανωτές δράσεων στην 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (#BeActive).

H 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2022, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όλες οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συνχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus +. 

Μέσα από τις διάφορες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2022, οι φορείς που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν  τις υπηρεσίες και τα προγράμματα τους, συμβάλλοντας στην αύξηση των ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στην άθληση και την υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής.

Ο ΚΟΑ ως Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας στην Κύπρο, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 μεταξύ 11:00πμ – 12:30μμ, με στόχο την ενημέρωση των φορέων που ενδιαφέρονται  να συμμετάσχουν στην 8η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.  Σκοπός της συνάντησης είναι η εκτενής ενημέρωση και παραχώρηση πληροφοριακού υλικού αλλά και ο συντονισμός και προγραμματισμός των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη συνάντηση θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους πατώντας στο σχετικό σύνδεσμο: http://registrations.beactive.cyΜετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους θα λάβουν μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στο τηλέφωνο 22897204 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Διοργανώνει τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό #BeActive Awards 2022

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 8ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2022, διοργανώνει και φέτος τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό #BeActive Awards 2022.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός #BeActive Awards αποτελεί βασικό στοιχείο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και στοχεύει στην υποστήριξη και επιβράβευση  δράσεων και ατόμων που προωθούν τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα,  καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και στην ανάδειξη καλών πρακτικών στον τομέα αυτό.

Ο διαγωνισμός έχει τέσσερις κατηγορίες βραβείων:

  1. #BeActive Education Award
  2. #BeActive Workplace Award
  3. #BeActive Local Hero Award
  4. #BeActive Across Generations Award

Όσοι φορείς/οργανισμοί ή/και άτομα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλλουν απευθείας τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Βρείτε εδώ το σύνδεσμο για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει μια προεπιλογή έξι φιναλίστ σε κάθε κατηγορία, που θα τεθούν στην κρίση κριτικής επιτροπής. Σε κάθε νικητή (3 νικητές σε κάθε κατηγορία) θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο (€10,000 για τον 1ο νικητή για  €2.500 για το 2ο και 3ο νικητή).

Η τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων είναι η 19η Μαΐου 2022 και ώρα 17:00 (CET).

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής σε αυτόν, πατώντας εδώ.

Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την επίσημη έναρξη της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (23 – 30 Σεπτεμβρίου)

Την επίσημη έναρξη της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού κήρυξε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού  Ανδρέας Μιχαηλίδης,  σε διάσκεψη τύπου που έγινε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23  - 30 Σεπτεμβρίου 2021 και οι διάφορες δράσεις της θα γίνουν σε Παγκύπρια βάση.

Ο κ. Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφουγκραζόμενη  τα μηνύματα της περσινής διοργάνωσης σε συνάρτηση με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, έχει θέσει ως προτεραιότητες της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, την ανάκαμψη του αθλητισμού μέσα  από τη διοργάνωση των διαφόρων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 41 χώρες που συμμετέχουν στην εκστρατεία και στην εστίαση των δράσεων στο τρίπτυχο αθλητική ενασχόληση – υγιεινή διατροφή – ασφαλές περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στη συνέχεια ανέφερε: «Στην Κύπρο η συνεχιζόμενη πανδημία δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.  Αντίθετα, αποτέλεσε βάση και πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως πάντοτε με βασικό γνώμονα όλους τους περιορισμούς και τα μέτρα, φέτος η διοργάνωση σημειώνει νέο ρεκόρ, αφού θα πραγματοποιηθούν 394 δράσεις παγκύπρια». 

Η Δια Βίου Πρέσβειρα και Μέλος του ΔΣ ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ μεταφέροντας το μήνυμα της συμμετοχής των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα για μια ωφέλιμη κοινωνία, καταληκτικά δήλωσε: «Η βελτίωση του ανθρώπινου παράγοντα εστιάζεται στην αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση, στην ανοχή και αμοιβαία κατανόηση, στον σεβασμό και στη συναδέλφωση. Ασπίδα ενάντια σε κάθε εμπόδιο σωματικό, πνευματικό ή ψυχικό. Αξίες που χαρακτηρίζουν την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού. Τίποτα διαφορετικό απ’ ότι μας κληροδότησαν οι ελληνικές ρίζες μας, οι πρόγονοι μας, «νους υγιής εν σώματι υγιή» και τίποτα διαφορετικό από αυτό που ο Τζων Φίτζεραλντ Κέννετυ υιοθέτησε: «Η νοημοσύνη, το δραστήριο πνεύμα και ο αποφασιστικός νους κατοικούν σε υγιές κορμί». 

Ο ΚΟΑ, ως ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Κύπρο, έχει τον γενικό συντονισμό για την υλοποίηση της εκστρατείας σε Παγκύπρια βάση. 

To πρόγραμμα των δράσεων παρουσίασε η Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, αναφέροντας ότι στην πλειοψηφία τους οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο.  Ωστόσο η Εβδομάδα περιλαμβάνει δράσεις που απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος πληθυσμού, όπως για παράδειγμα οι εθνικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και θα κινητοποιήσουν όλο τον μαθητικό πληθυσμό βαθμίδων. Όλες οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.beactive.cy και η συμμετοχή σε αυτές είναι ΔΩΡΕΑΝ. Λόγω της πανδημίας Covid-19, η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις προαπαιτεί προκράτηση θέσεων λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στον αριθμό συμμετοχής και των υγειονομικών πρωτοκόλλων και προσκόμιση Safepass από όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές.. 

O KOA εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στους χορηγούς επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας, τα έξι τηλεοπτικά κανάλια παγκύπριας εμβέλειας ΡΙΚ, ΑΝΤΕΝΝΑ, SIGMA, Cytavision, Alpha Κύπρου και OMEGA, καθώς επίσης και τους Υποστηρικτές Επικοινωνίας τον Εκδοτικό Οίκο ΔΙΑΣ Λτδ., τις ιστοσελίδες ενημέρωσης Super Sport Fm, To ΤhemaOnline, ThemaSports, και Activecy.com

Στη διάσκεψη τύπου παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκκουλλής και τα Μέλη ΔΣ του ΚΟΑ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Σωτήρης Αδάμου & Μιχάλης Ιωάννου. 

 

 

Ο ΚΟΑ ενημέρωσε τους φορείς για την 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2021

Στο τρίπτυχο Φυσική Δραστηριότητα – Διατροφή – Περιβάλλον εστιάζεται η φετινή διοργάνωση της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 23 - 30 Σεπτεμβρίου 2021.  Για όλες τις παραμέτρους της διοργάνωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των φορέων που θα συμμετάσχουν ως διοργανωτές από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021.

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συνοδεύεται από σημαντικές αλλαγές λόγω του νέου Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος Erasmus + 2021 – 2027, ενώ για μια ακόμα χρονιά έχουν αναπροσαρμοστεί και δρομολογηθεί όλες εκείνες οι ενέργειες που θα επιτρέψουν τη διοργάνωση μιας όσον το δυνατό πιο ασφαλούς διοργάνωσης λόγω της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης τόνισε ότι αυτή η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή αθλητική εκστρατεία με τη ραγδαία εξέλιξη της μέσα στα έξι προηγούμενα χρόνια, έχει αποδείξει την αξία της αθλητικής ενασχόλησης για τη δημόσια υγεία, καθώς και τη συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική συνοχή, αλλά και την οικονομία. Αποτελεί δε μια συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση με στόχο να αντιμετωπιστούν και να αμβλυνθούν οι συνέπειες της πανδημίας στη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών, αλλά και στην ανάκαμψη του  αθλητισμού που έχει πληγεί στο μέγιστο. Ο κ Μιχαηλίδης μετέφερε και τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ προς όλους τους φορείς για τη διαχρονική συμβολή τους στην εκστρατεία.  

Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης η Λειτουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού Ιωάννα Παρασκευοπούλου, αναφέρθηκε στα οργανωτικά στοιχεία της 7ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2021 και στο πλαίσιο διοργάνωσης της εκστρατείας με βάση τα ισχύοντα διατάγματα και υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στην αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.  Παρουσιάστηκαν επίσης οι παράμετροι που αφορούν την προβολή της εκστρατείας από τον Διαχειριστή της Ιστοσελίδας Μάριο Χριστοδούλου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και το Μέλος ΔΣ ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 7η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ως διοργανωτές δράσεων θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beactive.cy  μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021. 

 

 

 

Ανοιχτή Πρόσκληση ΚΟΑ σε όλους τους φορείς για να συμμετάσχουν στην 7η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και των Μη-κυβερνητικών οργανώσεων που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό (αθλητισμός, εκπαίδευση, υγεία, τοπική αυτοδιοίκηση, νεολαία, εργασιακό περιβάλλον, διακινήσεις, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κ.α.) για να συμμετάσχουν ως διοργανωτές δράσεων στην 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (#BeActive).

H 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2021, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όλες οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Erasmus +. 

Καινοτομία και στόχος της φετινής εκστρατείας είναι η προώθηση της φυσικής δραστηριότητας, του αθλητισμού και του υγιεινού τρόπου διατροφής.  Μέσα από τις διάφορες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2021, οι φορείς που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν  τις υπηρεσίες και τα προγράμματα τους, συμβάλλοντας στην αύξηση των ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στην άθληση και την υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής.

Ο ΚΟΑ ως Εθνικός Συντονιστικός Φορέας της εκστρατείας στην Κύπρο, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 μεταξύ 09:30 – 10:30, με στόχο την ενημέρωση των φορέων που ενδιαφέρονται  να συμμετάσχουν στην 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.  Σκοπός της συνάντησης είναι η εκτενής ενημέρωση και παραχώρηση πληροφοριακού υλικού αλλά και ο συντονισμός και προγραμματισμός των ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν πριν και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα που προκύπτουν για τη διοργάνωση λόγω της εξέλιξης της πανδημίας Covid-19.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη θα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους πατώντας στο σχετικό σύνδεσμο: http://beactive.cso.org.cy ή μέσω της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού στην Κύπρο www.beactive.cy . Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους θα λάβουν μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, στο οποίο θα αναφέρεται ο σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης και ο κωδικός σύνδεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στο τηλέφωνο 22897204 και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα

Σελίδα 1 από 16

Μοιραστείτε το

Ημερολόγιο

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Empty (2)